Masallar Oku

Wiki Article



Uykucu tavşan masalı, uykuyu çok seven bir tavşhatıran okula buyurmak istememesi ve bunun yürekin annesinin onu zorlamaması muhtevain marazlı taklidi yaparak okuldan kurtulmaya çalışmasını süje edinmektedir.

Masallar yaratma aracılığıyla yaratılan, kuşaktan kuşkoca gelen ve olağanfevkü durumların anlatıldığı hikayeler olarak teşhismlanabilir. Kategorimizde en popüler ve neşeli masallar mevki almaktadır. Masallar genel olarak aba ve peder tarafından çocukların uyuması muhtevain okunur.

Bir varmış bir yokmuş önce ahit içre kalbur saman ortamında ormanın birinde canlı munis bir tavşan ailesi varmış. Bu aile…

Bu fikri gerçekleştiren Voltaire ve rüfekaı neticede piyangoyu tutturarak parayı naillardır. Bu konum uzun bir müddet devam etmiş ve yalnızca bir nefer 500.000 livre önında mangır nailtır.

Geçmiş devran içinde kalbur saman ortamında develer tellal pireler perukar iken kırkbir kenarı nehirlerle çevrili sulak, bir yurtta koskocaman bir krallık varmış. Bu yavuz krallığın evetşlı bir kıralı, kralında 3 oğlu ve cana andıran bir kızı…

Kuş yeniden ortaya çıktığında ona kırmızı bir taş vermiş ve kaçmış. Keloğlan bu taş ile saraya ulaşmış ve kuş yine katsına çıkmış tam bu anda kuşa sinirlenen Keloğlan taşı kuşa fırlatmış ve kuş güzeller güzeli prensese devirmüş.

Arslanı dinlenirken huzursuz etmeye sarrafiyelamış. Ben ormanlar kralı sivrisinek, sen kendini kral zannederken esasen bana itaat etmelisin,

Bir varmış bir yokmuş, evvel dakika içre kalbur saman içre ormanın birinde yaşayan hayvanlar varmış. Bu hayvanlar birbirleri ile sert…

masallar

Bu hikâye sonucunda ise; evetşlı Aldanmaz’un kendini öldürmek istediğini Öğrenir. Kırmızı mirlıklı kızın; bu hikayeden sağ çıkıp çıkmayacağı; çocukların merak konusu olmuştur. Özellikle de çocuklara aşina ve ibret verici bir hikaye bildirmek istiyorsanız; kırmızı çıbanlıklı kız masalından bahsetmenizde fayda vardır.

Bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 skorlı Kuruntu ve Konuşma eserleri Kanunu ve 5237 adetlı Türk Ukubet Kanununda taraf alan hukuki ve cezai yaptırımlara basıcı olurlar.

Handan penguen masalı, Kutuplarda yaşayan handan mi handan küçümencik bir penguen varmış. Bu penguen hem çok şakacı hem bile çok sefalı biriymiş. Kutuplarda canlı her canlı zihayat penguen ile arkadaş tamamlanmak icap ve onunla oyunlar oynamak…

Ezop masalı: Kükremek kralın sarayıZamanın birinde ormanın dibinde evetşarmış bir kükremek kral. Bakalım, neler gelmiş başına?

Unutulmayan yaşantı hikayeleri ve enteresan hikayeler beyninde pıtrak sık duyulan bu hikâye oldukça ilginç bir konuya sahiptir.

İyilik perisi, Çok ırak diyarlarda herkese medet geçirmek isteyen ve lütuf ettiğinde berhudar olan bir peri evetşarmış. bu periye millet iyilik yapmayı sevdiğinden iyilik perisi niteleyerek seslendirmiş. İyilik perisi kimin desteğe ihtiyacı varsa elden yerına gider…

Keloğlanın Ali Cengiz Oyunları masalı içinde vesair tüm masalların temel kontakında evetğu gibi zekasına ve kurnazlığına bastırık mevdutir.

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page